Vážení návštěvníci,

vítejte na stránkách benešovské místní organizace ČSSD. Jsme sociální demokraté, a proto se snažíme demokratickými prostředky prosazovat ve společnosti hodnoty jako jsou svoboda, spravedlnost, solidarita a slušnost. Jsme přesvědčeni, že právě v dnešní době, kdy "o peníze jde až na prvním místě" a ekonomická moc pomalu přerůstá moc politickou, získávají naše ideje na naléhavosti.

členové MO ČSSD Benešov

Naši kandidáti do zastupitelstva

Pro Benešov

Ačkoli komunální politika obvykle nebývá místem, kde se vedou ideologické spory, přesto i v ní nacházíme důležitá témata, na nichž se zřetelně odlišují jednotlivé politické proudy.

Upřednostňujeme:
  • zájmy občanů před finančními zájmy
  • kvalitní veřejné služby před privatizovanými
  • příjemné prostředí k životu
Domníváme se, že právě z těchto důvodů jsme pro obyvatele Benešova lepší alternativou než současná pravicová radniční koalice.

Pro Českou Republiku

Před dvaceti lety jsme nepochybovali, že si dokážeme vládnout sami – že dokážeme dát dohromady ty nejlepší lidi a myšlenky a vytvářet stát, ve kterém se bude dobře žít. K tomu měla sloužit nově nabytá svoboda.

Jaký je výsledek? Máme sice svobodné volby, zvolené zástupce, ale chod státu jakoby stále určoval někdo jiný. Mysleli jsme, že se bude vládnout rozumem, na základě analýz a veřejné debaty. Místo toho máme vládu, která říká, že žádné zvláštní analýzy nepotřebujeme, stačí si prý na webu najít stanoviska ratingových agentur. Kde je pak ale naše svoboda volit si svou budoucnost?